silvertackor silverbestick

Sälj ditt silver till oss!
Vi köper silversmycken &
övrigt silver för följande pris.

Bestick, vaser, fat, pokaler - etc: 2500  kr/kg
Silversmycken: 2500  kr/kg
Silvertackor och investeringsmynt: 3600  kr/kg
Vid försäljning av större mängd kan vi erbjuda ett högre pris. Ring 08 - 400 21 777 eller skriv till oss under KONTAKT ovan för offert.  

kattfot

Kontrollstämpel i form av en
"kattfot"

När Du ska avgöra om Dina bestick eller andra föremål är ”riktigt” silver så ska Du först och främst försäkra Dig att det inte står NS, Prima NS eller Alp, Alpacka stämplat på, för då är det tyvärr nysilver och detta handlar vi inte med. Det ska vara en klassisk svensk kontrollstämpel i form av en "kattfot" på, eller så ska föremålen vara stämplade med 800, 813, 830 eller 925. Har du frågor om hur Du ska gå tillväga om Du vill skicka större silverföremål, eller kanske en större mängd, kan Du ringa ett av kontoren så ska vi hjälpa dig. Vill Du komma in på ett av kontoren och sälja i person så kan Du se våra nummer direkt över "Boka tid" och "Beställ kuvert" knapparna, här på hemsidan.

Vårt pris på silver varierar inte bara med utgångspunkt för priset på silver på världsmarknaden utan även beroende på vad det är för föremål. Silver köpes i alla former och vill du sälja silver, antingen om det är silversmycken, investeringstackor eller sälja silverbestick så är det viktigt att du utröner kvaliteten på dina föremål så de inte endast är av nysilver. Mer om att sälja silverbestick och nysilver läser du ovan. Du kan alltid höra av dig för att få ett skräddarsytt silverpris om du har större mängder. Priset på silver störtdök för ett tag sedan men nu har det blivit intressant igen att sälja silver eftersom silverpriset repat sig. Att sälja silverbestick är något mer besvärligt än att sälja guld, så olika länder har olika mängd rent silver i dessa. I svenska silverbestick finns det t ex 83% silver, därav 830 stämpeln på dessa. Andra, utländska silverföremål innehåller allt ifrån 80% rent silver, till 91,6% om du t ex vill sälja silverbestick från Finland. Silver köpes dock, som sagt, i alla former och renhetsgrader, så vill du sälja silver till oss så är alltid vårt svar: ”silver köpes”! Vi får ibland förfrågningar angående vårt pris på silver då det är stor skillnad på silverpriset vi erbjuder beroende på vad det är för föremål. Priset på silver varierar som sagt och det är inte bara när det gäller att sälja silverbestick, men allt silver köpes.